04 грудня 2020

Підвищення рівня обізнаності учнів та батьків з правилами безпеки життєдіяльності дітей

 Питання безпеки життєдіяльності учнів знаходиться на постійному контролі всього педагогічного колективу школи. Адміністрація школи, класні керівники, члени учнівського самоврядування постійно проводять заходи з учнями та батьками щодо збереження життя та здоров'я здобувачів освіти.

Інформація про виконання заходів

 щодо попередження дитячого травматизму, загибелі дітей на пожежах та в інших надзвичайних ситуаціях

 Відповідно до листа Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області від 16.11.2020 № 4901-6397/4916 «Про інформування батьків та підвищення рівня обізнаності дітей в правилах безпеки життєдіяльності» в Червонотоківській ЗШ І-ІІІ ступенів з метою навчання та підвищення рівня обізнаності з правилами безпечної життєдіяльності  серед батьків та здобувачів освіти була проведена  посилена просвітницька, виховна  робота щодо збереження здоров'я здобувачів освіти.

В роботі класними керівниками було використано звернення ДСНС, методичні рекомендації та презентація, розроблена фахівцями ДСНС.

Згідно календарно-тематичного планування з предмету «Основ здоров'я»  проведені наступні тематичні уроки з попередження дитячого травматизму:

-         «Принципи безпечної життєдіяльності»;

-         «Ти  пішохід»;

-         «Зупинка - місце підвищеної небезпеки»;

-         «Ти пасажир громадського транспорту. Засоби безпеки у транспорті».

На уроках «Я досліджую світ» першокласники вивчили теми:

-         «Дорога і транспорт»;

-         «Безпека на дорозі»;

-         «Дбай про свою безпеку».

З початку 2020-2021 навчального року у кожному класному  кабінеті оновлено та оформлено куточки з безпеки життєдіяльності учнів, пожежної безпеки та безпечного поводження в умовах COVID- 19. Відповідна інформація розміщена і на шкільних стендах з охорони праці, пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності та на стенді «Коронавірус: профілактика,  інфікування та поширення».

 Кожним класним керівником постійно ведеться сторінка у класному журналі «Облік проведення бесід, інструктажів, заходів з безпеки життєдіяльності», де фіксується проведення інструктажів з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти під час навчального процесу та канікул.

На виховних годинах класні керівники  також проводять інформаційні бесіди:

-         «Режим дня та здоров'я першокласника» (1 клас);

-         «Надзвичайні ситуації » (3 клас);

-         «Сірничок-малючок і діти» (2 клас);

-         П'ятихвилинка з Робіком «Правила дорожнього руху» (2 клас);

-         «Подорож до країни дорожніх знаків» (4 клас);

-         «Безпечна дорога до дому. Поведінка в автобусі» (7 клас);

-         «Безпечна поведінка в зимовий період» (7 клас);

-         «Актуально про COVID- 19 » (11 клас).

Питання збереження життя та здоров'я здобувачів освіти  під час навчального процесу та канікул постійно обговорюються класними керівниками в індивідуальних бесідах з батьками за нагоди очно та в дистанційній формі за допомогою соціальних мереж.

Інструктажі з безпеки життєдіяльності, які проводилися із здобувачами освіти, містили питання охорони здоров'я, пожежної, радіаційної безпеки, цивільного захисту, безпеки дорожнього руху, реагування на надзвичайні ситуації, безпеки побуту тощо. Учні, які інструктувалися, розписувалися в журналі, починаючи з 9 класу.

Надані методичні рекомендації та презентація, розроблена фахівцями ДСНС,  розміщені на офіційному сайті Червонотоківської ЗШ І-ІІІ ступенів для загального ознайомлення.

 

Директор школи                                        Л.З. Радченко