07 травня 2022

8 травня відзначають День Матері


У багатьох країнах світу відзначають

День матері 13 травня. В Україні - цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України.

Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.

Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина для своїх дітей



Безумовно, День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.


В Україні мама з глибини століть вважається берегинею домашнього вогнища та людиною, яка є рідною для всіх нас.

День матері – це свято на честь матері, материнства, зв'язку матері з дитиною і вплив матерів на суспільство.

Мама – головна людина в житті кожного. Той, хто дав життя і віддав вам і вашим сестрам або братам всі свої сили, передав знання і досвід.

Поки живі наші батьки, ми залишаємося дітьми.


Що подарувати мамі на День матері?

Звичайно ж, увагу. Подаруйте їй квіти, її улюблені цукерки, прогуляйтеся разом по магазинах, почастуєте чимось смачним  – як порадувати маму в її день нехай підкаже вам ваша фантазія та знання її бажань і потреб.

Не забудьте сказати мамі, що ви її любите!