24 лютого 2023

24 лютого 2023 - рік війни в Україні

 

       Сьогодні рік, як життя кожного українця поділилося на ДО і ПІСЛЯ. Рік, коли страшне слово «Війна» стало нашою реальністю. Рік болю, розгубленості, розпачу, сліз, втрат. І рік незламності, єдності, рішучості, хоробрості, надзвичайного піднесення і гордості за те, що ми – українці – надзвичайна нація сильних і хоробрих людей!
      Мабуть, не залишилося жодної людини, яка б стояла осторонь. Хтось долучався до роботи Благодійних фондів, хтось донатив кошти на потреби ЗСУ, хтось особисто відвозив все зібране у найгарячіші точки; зустрічали переселенців, розвантажували машини, пекли пиріжки й варили вареники, плели сітки й «кікімори», переробляли на консерви тонни продукції, розважали малечу й хворих, сіяли й жнивували -  і все це заради нашої Перемоги.Давайте будемо слухати одне одного, чути одне одного, бачити одне одного, поважати одне одного.  Тільки в єдності наша сила. Тільки разом ми переможемо ворога!

                                     Тримаймо стрій і разом до Перемоги!

                                                                     Все буде Україна!





365 днів. Чи багато це? Для звичайної людини, мабуть, ні. Для українця - ціле життя.

Упродовж цього року ми захищали свою землю. Волонтерили, збирали гроші на спорядження для військових, плели маскувальні сітки. Ми бачили вибухи, ночували в укриттях та розбирали завали зруйнованих окупантами будинків. Ми кричали молитви і вмивались сльозами, проводжаючи найближчих в останню путь. Якби не війна, усього цього могло б не бути. Однак ми вистояли і продовжуємо стояти. Співаємо пісні в метрополітені під час повітряної тривоги, ремонтуємо зруйновані будинки, замінюємо вікна. Ми закохуємося, народжуємо та виховуємо дітей. Ми повертаємося додому, на свою територію, у рідну та нескорену країну.Цей рік для українців - це 365 днів боротьби. 365 днів стійкості. 365 днів незламності. 

Про те, якими вони були........