24 лютого 2024

24 лютого 2022/2024 років

 Річниця початку масштабної війни Росії проти України

Саме 24 лютого 2022 р. у четвер о 3:30 ранку росія віроломно розпочала повномасштабне вторгнення на територію України. Сьогодні — друга річниця початку повномасштабного вторгнення. Наші захисники і захисниці щодня роблять усе можливе, щоб зовсім скоро в Україні пролунала пісня Перемоги!
Згадаємо хронологію подій 24.02.2022 р.:
 

00:01: В Україні почав діяти надзвичайний стан.
01:50: В. Зеленський ініціював телефонну розмову з Путіним, але той не відповів.
03:30–03:59 ранку: перші російські ДРГ намагаються увійти на територію України. Чергові наряди Держприкордонслужби вступають з ними в бій. За ДРГ йдуть регулярні підрозділи ЗС рф, активні бої йдуть в районах н/п Зоринівка на Луганщині, а також на КПП «Каланчак» на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом.
04:50 ранку: російський диктатор володимир путін випустив звернення до росіян із заявою про початок «спеціальної військової операції в Україні».
05:00 ранку: рано вранці російські війська атакують Україну по всій лінії кордону – в Луганській, Сумській, Харківській, Чернігівській та Житомирській областях, із боку тимчасово окупованого Криму, на Донбасі, а також заходять з боку Білорусі на Київ і Київську область. Ракетних ударів завдано по Харкову, Одесі, Києву, Житомиру, Броварах, Херсону, Миколаєву, Дніпру та Запоріжжю, випущено понад 150 ракет.
06:10: Президент України Володимир Зеленський скликає термінове засідання Ради національної безпеки та оборони.
Близько 07:00 ранку: Зеленський виступає зі зверненням до українського народу.
  «Сьогодні від вас, від кожного з вас вимагається спокій. По можливості залишайтеся вдома. Ми працюємо, армія працює, працює весь сектор безпеки України. На зв'язку з вами буду постійно я, РНБО, Кабінет міністрів України ... Без паніки! Ми сильні, ми готові до всього. Ми переможемо всіх. Тому що ми – це Україна. Слава Україні!» – заявив президент .